Bolhaírtás oldala                                                                                                                                   Bolhaírtás telefonja:20 2374592

A bolhaírtás indokai.

 Bolhairtás e-mail  Tel: 20 2374592


A bolha csípése rendkívül kellemetlen viszkető érzéssel jár. A bolhák kíméletlenül csípik áldozatukat, a bolhával fertőzött helyen szinte lehetetlen nyugodttan pihenni! A bolhák szívesen támadják az alvó gyermekeket is. A gyermekek a csípés helyét azonnal elvakarják, ami könnyen elfertőződik.

A bolhanyál egy rendkívül allergizáló anyag. A bolhák embereken is okozhatnak bőrirritációt. Az egész család és környezet érdeke a hatásos bolhaírtás!

Hol szoktunk leginkább bolhaírtást végezni?

Általában azoknál a családoknál végzünk bolhaírtást ahol háziállat van . A házi kedvenceket tartóknak mindíg felhívjuk a figyelmüket, hogy a bolhaírtással egy időben mentesíteni kell az állatokat is a vérszívóktól. Ezt a feladatot az állatorvos elvégzi a gazdik kérésére. Ma már sokféle bolhaírtó készítmény áll a az állattulajdonosok rendelkezésére. A bolhairtást az állatokon fél éven keresztül havonta kell elvégezni. A kifejlett bolhák irtása csak rövid távon oldja meg a problémát, mivel a bolhapopulációnak alig 5%-a kifejlett bolha, a többi 95% pete, lárva, báb stádiumban van. Az a néhány bolha, amit az állaton látunk, csak a jéghegy csúcsa. A bolhásság megszüntetésének legjobb módja ezért szaporodási ciklusuk megszakítása.
Felhívjuk a figyelmet, hogy a bolhaírtó szakemberek hiába járnak el a legnagyobb gondossággal a bolhaírtás végzése során, ha az állat tulajdonosok nem fordítanak kellő figyelmet kedvenceik bolhamentesítésére.

A leggyakoribb bolhák a macskákon, a kutyákon és az embereken élősködő bolhák (Ctenocephalides felis, C. canis és Pulex irritans). A nőstény bolhák gyakran rakják le petéiket a padló repedéseibe vagy a szőnyeg porába. A bolhák két évig is elélhetnek, ezalatt a nőstény 1200 petét rakhat le. A petékből 2-14 nap alatt kelnek ki a szerves hulladékkal táplálkozó kis, láb nélküli lárvák. A bolhák elszaporodásának bizonyos környezeti tényezők különösen kedveznek. Ilyenek az állatok búvóhelyei, bokros, nedves területek, a kennel és környéke, az állatok alvóhelye és környéke, védett, szőnyeggel borított pihenőhelyek.

 

  [ Ki végezhet bolhairtást?]    [Mit kell tenni bolhairtás után?] [ bolhairtás Budapesten vidéken] [ hogyan rendelhet bolhairtást]   [Hogyan végezzük a bolhairtás]  [ kutyák bolhamentesítése]  [bolhairtás porszívóval]
 [régi de bevált módszer a bolhairtáshoz]

 

Vissza a bolhaírtás fő oldalára